Login
AktuálněPizzyOtevírací dobaRozvozFotogalerieKontakt
Pizza Take Away - Pizzařství Böhm

Focaccia ramerino

0

Složení:

  • česnek
  • olivový olej
  • rozmarýn

Cena:

45 Kč

focaccia

Popis:
Pizza je nejpopulárnější jídlo, které proslavilo Itálii po celém světě. Kruhové placky z tenkého těsta z mouky, droždí, vody a soli jsou potřené rajčatovým základem, pokladené sýrem mozzarellou a pečou se v peci na dřevo.

Příprava pizzy:
Nejdříve si připravíme těsto: k hladké mouce s vyšším obsahem lepku přidáme sůl, cukr, vodu a droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme kynout. Pak rozdělujeme a vypracujeme na jednotlivé bochánky. Necháme je uležet v lednici. Mezitím si v míse rozmixujeme rajčata s kořením a solí, popř. cukrem....

Postup focaccia:
Z bochánku připravíme focacciu: bochánek prohněteme na pomoučené desce a poté ho dlaněmi začneme tvarovat do kruhového tvaru. Pro docílení co nejtenčího těsta pokračujeme s tvarováním přehazováním plátu těsta na hřbetech a předloktích obou rukou a posléze i vyhazováním do vzduchu s rotací, až je těsto správně tenké podle žádaného průměru, v našem případě o průměru cca 28.

Placku nařízneme a dáme předpéct do vyhřáté pece. V momentě,  kdy mírně nafoukne, jí ještě otáčíme, aby se pekla stejnoměrně. Ve správný okamžik ji vyndáme a potřeme olivovým olejem s česnekem a rozmarýnem.

Pečeme v rozpálené peci, ve které topíme dřevem,  při cca 350 °C  po dobu přibližně 7 minut. Doba pečení je závislá na velikosti, množství surovin, rozpálení pece, i tlaku a počasí.

Tento ochucená placka je vhodná jako svačinka nebo chuťovka k vínu či pivu.

Pečené v naší peci na dřevo..

 
Redakční systém a webdesign: Aleš Kozák © 2012