Login
AktuálněPizzyOtevírací dobaRozvozFotogalerieKontakt
Pizza Take Away - Pizzařství Böhm

Tramezzino - sendvičová pizza

130

Složení:

  • mozzarella
  • slanina
  • česnek.olej

Cena:

130 Kč⌀ 26 cm

Popis:
Pizza je nejpopulárnější jídlo, které proslavilo Itálii po celém světě. Kruhové placky z tenkého těsta z mouky, droždí, vody a soli jsou potřené rajčatovým základem, pokladené sýrem mozzarellou a pečou se v peci na dřevo.

Příprava:
Nejdříve si připravíme těsto: k hladké mouce s vyšším obsahem lepku přidáme sůl, cukr, vodu a droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme kynout. Pak rozdělujeme a vypracujeme na jednotlivé bochánky. Necháme je uležet v lednici. Mezitím si v míse rozmixujeme rajčata s kořením a solí, popř. cukrem.

Postup:
Z bochánku připravíme pizzu: bochánek prohněteme na pomoučené desce a poté ho dlaněmi začneme tvarovat do kruhového tvaru. Pro docílení co nejtenčího těsta pokračujeme s tvarováním přehazováním plátu těsta na hřbetech a předloktích obou rukou a posléze i vyhazováním do vzduchu s rotací, až je těsto správně tenké podle žádaného průměru, v našem případě o průměru cca 26cm (gramáž těsta stejná jako na průměr 33cm).

Placku dáme předpéct vyhřáté do pece. V momentě,  kdy se nafoukne, jí ještě otáčíme, aby se pekla stejnoměrně. Ve správný okamžik ji nafouknutou vyndáme, rozřízneme a vrchní část těsta odložíme.  Naplníme mozzarellou, slaninou a pokapeme olivovým olejem s bazalkou. Přikryjeme „čepicí“ těsta, potřeme olivovým olejem s česnekem a dáme znovu do pece zapéct!

Pečeme v rozpálené peci, ve které topíme dřevem,  při cca 350 °C  po dobu přibližně 7-10 minut. Doba pečení je závislá na velikosti, množství surovin v kapse, rozpálení pece, i tlaku a počasí.

Vaši pizzu si můžete odvézt do 10 – 15 minut od vyválení těsta. Jelikož jde o přípravu z čerstvých kvalitních surovin zpracovaných rychlou tepelnou úpravou, díky které pečením za vysoké teploty v peci neztrácí svou výživovou hodnotu. Díky jednoduchosti kombinací neztrácí suroviny ani na své typické chuti a lahodí tak našim chuťovým buňkám.

Tento pizza sendvič rozkrájíme na díly. Je vhodný i jako studená svačinka nebo chuťovka k vínu či pivu.

Pokud u nás objednáváte poprvé, nejprve se podívejte na mapu. Jsme Pizzařství v severních Čechách, obec Skalice u České Lípy a máme zde také obec Sloup, a to Sloup v Čechách! Děkujeme, že čtete, na Moravu vážně nejezdíme, je to trochu z ruky :)

Pro naše stálé zákazníky máme Věrnostní Cashback kartu Přihlašte se ZDE ZDARMA!

Pečeme v italské peci vytápěné dřevem. Pizzu vyrábíme italským postupem s použitím vždy čerstvých surovin, které si rychlou tepelnou úpravou zachovávají svou správnou chuť i hodnoty. 
Samozřejmostí naší pizzy je kvalitní těsto vlastní výroby a základem jsou drcená rajčata a mozzarella. Cena pizzy je již VČETNĚ krabice na pizzu!!!

 
Redakční systém a webdesign: Aleš Kozák © 2012