Login
AktuálněPizzyOtevírací dobaRozvozFotogalerieKontakt
Pizza Take Away - Pizzařství Böhm

Emiliáno (tuňáková bílá)

85

Složení:

  • mozzarella
  • výběr.šunka
  • tuňák
  • cibule
  • smetana

Cena:

85 Kč⌀ 26 cm
145 Kč⌀ 33 cm
269 Kč⌀ 45 cm

Popis:
Pizza je nejpopulárnější jídlo, které proslavilo Itálii po celém světě. Kruhové placky z tenkého těsta z mouky, droždí, vody a soli jsou potřené rajčatovým základem, pokladené sýrem mozzarellou a pečou se v peci na dřevo. Nejoblíbenější klasikou je pizza Margherita a používá se jako základ většiny pizz.

Příprava:
Nejdříve si připravíme těsto: k hladké mouce s vyšším obsahem lepku přidáme sůl, cukr, vodu a droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme kynout. Pak rozdělujeme a vypracujeme na jednotlivé bochánky. Necháme je uležet v lednici. Mezitím si v míse rozmixujeme rajčata s kořením a solí, popř. cukrem.

Postup:
Z bochánku připravíme pizzu: bochánek prohněteme na pomoučené desce a poté ho dlaněmi začneme tvarovat do kruhového tvaru. Pro docílení co nejtenčího těsta pokračujeme s tvarováním přehazováním plátu těsta na hřbetech a předloktích obou rukou a posléze i vyhazováním do vzduchu s rotací, až je těsto správně tenké podle žádaného průměru, v našem případě cca 33–45 cm.

Na těsto rozetřeme smetanový základ a poklademe mozzarellou, výběr.šunkou, tuňákem a poklademe cibulí.

Ostrost Vaší pizzy si domluvte při objednávce.

Pečeme v rozpálené peci, ve které topíme dřevem,  při cca 350 °C  po dobu přibližně 3 – 7 minut. Doba pečení je závislá na velikosti pizzy, množství surovin na placce, rozpálení pece, i tlaku a počasí.

Vaši pizzu si můžete odvézt do 10 minut od vyválení těsta. Jelikož jde o přípravu z čerstvých kvalitních surovin zpracovaných rychlou tepelnou úpravou, díky které pečením za vysoké teploty v peci neztrácí svou výživovou hodnotu. Díky jednoduchosti kombinací neztrácí suroviny ani na své typické chuti a lahodí tak našim chuťovým buňkám.

Pokud u nás objednáváte poprvé, nejprve se podívejte na mapu. Jsme Pizzařství v severních Čechách, obec Skalice u České Lípy a máme zde také obec Sloup, a to Sloup v Čechách! Děkujeme, že čtete, na Moravu vážně nejezdíme, je to trochu z ruky :)

Pro naše stálé zákazníky máme Věrnostní Cashback kartu Přihlašte se ZDE ZDARMA!

Pečeme v italské peci vytápěné dřevem. Pizzu vyrábíme italským postupem s použitím vždy čerstvých surovin, které si rychlou tepelnou úpravou zachovávají svou správnou chuť i hodnoty. 
Samozřejmostí naší pizzy je kvalitní těsto vlastní výroby a základem jsou drcená rajčata a mozzarella. Cena pizzy je již VČETNĚ krabice na pizzu!!!

 
Redakční systém a webdesign: Aleš Kozák © 2012